Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Romans

IERLANDOGEN is mijn debuutroman.
De publicatie is voorzien in de loop van januari 2023!

VOORVERKOOP

Je kan de roman nu al in voorverkoop bestellen, zo ben je zeker van je exemplaar.

Voor 30 euro krijg je rond eind januari-begin februari 2023 een gesigneerde roman in een blije verpakking met extraatje 😁

👉 Rekening: BE54 6511 5563 5997
Op naam van: Eva-Maria Biss

In de mededeling zet je: ‘roman Ierlandogen’ (belangrijk voor mijn boekhouding) + ‘je e-mailadres’ (zodat ik je kan contacteren i.v.m. de verzending).

ACHTERGRONDINFORMATIE

Waarover gaat IERLANDOGEN?

Felicia Joya heeft een trauma opgelopen door een jogger… Maar wat is er écht gebeurd? En is ze nu dader of slachtoffer? Voorlopig woont ze bij haar zus Ella, een jonge weduwe met twee kinderen. Wanneer ze tegen haar zin meegaat naar het verjaardagsfeest van Ella, ontmoet ze een mysterieuze man die ze meent te herkennen. De ontmoeting schrikt haar af en maakt haar tegelijkertijd wakker uit de patstelling waarin ze verkeert.
Om Felicia Joya te helpen, raadt Ella haar aan naar ‘genezeres’ Liya te gaan. Deze wijze vrouw helpt Felicia Joya om haar trauma in de ogen te kijken. Maar die mysterieuze man komt telkens weer op haar pad. Dit brengt haar naar de woeste westkust van Ierland. Zal het haar lukken om haar verkrampte hart en lijf weer te openen voor de liefde? En zal deze liefde voet aan de grond krijgen of zullen het verleden en de jogger haar blijven achtervolgen?

De stijl van het boek

Het genre is een artsy liefdesroman die vooral vrouwen tussen de 25 en 65 zal aanspreken. Het verhaal vertrekt vanuit een romantische inslag en bevat spanning, diepgang, dramatiek en is prikkelend. Het speelt met donkerte en lichtheid. Met momenten hangt er een aards-magische sfeer rond. Het is een mooie mix van elementen die ik zelf graag in boeken lees.

Extra achtergrond

Het verhaal speelt zich af in de huidige tijd en wordt afwisselend verteld vanuit de hoofdpersonages Felicia Joya en de mysterieuze man. Waar Felicia Joya woont is een fictieve locatie die niet benoemd wordt, maar het roept de sfeer op van de regio Frans-Vlaamse kust. Later komt ze aan de westkust van Ierland terecht, in county Galway. Het verhaal verloopt chronologisch met een paar flashbacks die stelselmatig de ware toedracht van de traumatische gebeurtenis onthullen.

De belangrijkste personages zijn:

  • hoofdpersonages Felicia Joya, wiens leven on hold staat sedert het vreselijke voorval, en de mysterieuze man, die koste wat kost Felicia Joya wil leren kennen
  • Ella, de zus van Felicia Joya, moeder van twee kinderen en jonge weduwe
  • Liya, de genezeres die een eigen(zinnige) manier van therapie heeft
  • Mamó, de grootmoeder van de mysterieuze man waar hij sinds zijn zesde bij opgegroeid is
Advertentie
%d bloggers liken dit: